Croissant double baked
Croissant double baked
Sladké
Croissant double baked
Viete, čo znamená skratka DBC? Je to double baked croissant, po slovensky dvakrát pečený croissant.
Maslové croissanty rozrežeme, naplníme mandľovou alebo kokosovo-čokoládovou náplňou dáme piecť. Na vrch ešte nasypeme plátky mandlí či kokosu, práškový cukor a voilà. Váš obľúbený dezert je na svete.
Dvojité pečenie vytvára krehkú, lahodnú kôrku a výrazný kokosový krém s čokoládou dodáva tejto pochúťke dokonalú chuť. Krémy do pečiva si naši cukrári pripravujú priamo u nás v pekárni – či už ide o sýtejšie krémy do double bakeov, alebo ľahké ricottové či smotanové krémy. Pri výrobe sa držia tradičných francúzskych receptúr, no taktiež sa neboja experimentovať.
Ochutnajte a svoje raňajky si už nebudete vedieť predstaviť bez double bake-u.
Vedeli ste, že práve maslo robí croissantové cesto takým vláčnym a nadýchaným?
Vrstvy masla medzi vrstvami cesta vytvárajú paru a umožňujú vytvorenie jemnej lístkovej štruktúry, vďaka ktorej sú produkty z tohto cesta také obľúbené. Na jeho prípravu používame maslo s vyšším obsahom tuku, až 84 %, ktoré je na to ideálne.