Rímska pizza: Cuketa
Rímska pizza: Cuketa
Pizza
Rímska pizza: Cuketa
Ochutnali ste už niekedy rímsku pizzu s cuketou? Ak ešte nie, mali by ste to u nás napraviť.
Cuketové plátky sa marinujú v olivovom oleji spolu s jemne nakrájanými lístkami mäty a so štipkou mletej čili papričky. Navrch tejto pizze pridávame ešte čerstvú mozzarellu a čierny sezam.
Zaujímavá a netradičná kombinácia surovín lahodí nie len oku, ale aj jazyku.
Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórii rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej predpoludním, akurát včas na chutnú desiatu, či skorší obed.
Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.