Rímska pizza: Šunka syr
Rímska pizza: Šunka syr
Pizza
Rímska pizza: Šunka syr
Táto rímska pizza patrí medzi naše najobľúbenejšie. Jemné prosciutto cotto posypané mozzarellou a voňavým oreganom azda nikdy nevyjde z módy.
Prosciutto cotto sa odlišuje od ostatných tým, že je marinované alebo dusené. Šunka je vykostená a potom dlho a pomaly varená v slanom náleve pri nízkych teplotách – niekedy až niekoľko dní.
Naša rímska pizza vzniká spoluprácou pekárov a chlapcov z bistra. Je špecifická svojím hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom. Po upečení sa pláty natrú bohatou vrstvou u nás pripravovaného paradajkového základu a následne sa obložia tými najkvalitnejšími surovinami.
Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórii rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej predpoludním, akurát včas na chutnú desiatu, či skorší obed.
Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.