24.-26. december - ZATVORENÉ

Rímska pizza: Syrová

Rímska pizza: Syrová

Rímska pizza: Syrová

5.50 €
Alegrény: lepok, mlieko
Zloženie: pšeničná múka, kvas, voda, soľ, droždie, mozarella, philadelphia, gorgonzolla, grana padano
Dostupné každý deň od 9:45 do vypredania

Pizza

Rímska pizza: Syrová

Keď syrová, tak poriadne. Smotanový základ sme posypali hojnou vrstvou mozzarelly, kvalitného parmezánu a kúskami vyzretej gorgonzoly.

Jemná a aromatická, také sú charakteristiky našej syrovej pizze. Určite si ju obľúbite.

Naša rímska pizza vzniká spoluprácou pekárov a chlapcov z bistra. Je špecifická svojim hranatým tvarom a vyšším, jemným cestom. Po upečení sa pláty natrú bohatou vrstvou u nás pripravovaného smotanového základu a následne sú obkladané tými najkvalitnejšími surovinami.

Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín.

 

Rímska pizza, šťavnatejšia príbuzná focaccie, prešla v histórií rôznymi premenami. Od tej neapolskej sa odlišuje hlavne tvarom, väčším obsahom vody v ceste a väčšou voľnosťou pri výbere obloženia. V Kruhu si môžete pochutnať na delikátnych rímskych pizzách od jedenástej ráno, akurát včas na chutnú desiatou, či skorší obed.

Tá naša je vymiesená z poctivého kvasu a kvalitnej talianskej múky s vysokým obsahom lepku. Cesto na rímsku pizzu kvasí 24 až 72 hodín. Vďaka tomu má rímska pizza krásne vzduchové bubliny a je ľahšie stráviteľná.